Bizden Haberler

Anadolu Hastanesi’nde 14 Mart Tıp Bayramı kutlandı

14 Mart Tıp Bayramı, Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi tarafından düzenlenen etkinlik ile kutlandı.
Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Dinler, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kırgeç, Hastane Başhekimi Nöroloji Uzm. Dr. Zeki Esat Öztürk, İdari Hizmetler Direktörü Eczacı Mehmet Aydemir, Sağlık Hizmetleri Direktörü Gülten Göksoy tarafından Tıp Bayramı dolayısıyla hastanede görev yapan doktorlara çiçek dağıtımı yapıldı. Öte yandan yine Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi’nde hekimler ile sağlık çalışanları, 14 Mart Tıp Bayramını pasta keserek kutladı.

DİNLER: TÜM SAĞLIK ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM

Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Dinler, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak, “Sağlık sektöründe sorumluluğumuzun farkındayız. Hekimlerimizin görevleri çok zor, insan sağlığı en zor görevlerden birisidir. İnsanı yaşatmayı ve insanlığa nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, tüm dünyayı saran koronavirüs hastalığına karşı verilen zor ve meşakkatli süreçte de en ön saflarda yer alarak canları pahasına savaşan tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum. Ayrıca; Koronavirüs hastalığı sürecinde hayatlarını kaybeden; Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi Radyoloji Uzmanı Dr. M. Vedat Gök başta olmak üzere, tüm sağlık şehitlerimizi de rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum" dedi.

ÖZTÜRK: ‘İNSANI YAŞAT Kİ, DEVLET YAŞASIN’

DÜSTURU İLE GÖREVİMİZE DEVAM EDİYORUZ

Hastane Başhekimi Nöroloji Uzm. Dr. Zeki Esat Öztürk ise günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmada ise, “14 Mart 1919’da İstanbul işgal altındayken zamanın tıbbiyeleri, düşman güçlerine karşı protesto gösterilerinde bulunmuşlardır. Yaklaşık iki ay sonra başlayacak olan Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadele’ye öncülük etmişlerdir. Zamanın tüm imkansızlıklarına rağmen Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren zamanın tıbbiyeleri, Türk halkının kalkınmasında ve gelişmesinde önemli rol almışlardır. Gerek o zaman, gerek günümüzde biz hekimler çeşitli zorluklarla ve güçlüklerle karşılaşmaktayız. Tüm bunlara rağmen fedakarca görevimizi yerine getirmekteyiz. Bunu son bir yıl içerisinde tanık olduğumuz pandemi sürecinde daha iyi anlamış bulunmaktayız. Bu vesile ile aramızdan ayrılan hastanemiz Radyoloji Uzmanı Dr. M. Vedat Gök arkadaşımızı rahmet ve saygıyla anıyorum. Biz hekimler ‘insanı yaşat ki, devlet yaşasın’ düsturu ile görevimize devam ediyoruz.

Bir araya geldiğimiz şu dakikada, başta beraber çalıştığım hekim arkadaşlarımın, sonrasında yurdumuzun her yerinde görev yapmakta olan, en ücra köşelerde çalışan hekimlerin ve tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Hastanedeki etkinliğe yönetim kadrosunun yanı sıra hekimler, sağlık çalışanları, hemşireler ve yardımcı personeller de katıldı.

(Haber: Mustafa Balcı)

Paylaş :