Bizden Haberler

53 yıldır içtiği sigaradan akupunktur ile dört seansta kurtuldu!

73 yaşındaki Celal Yungul, 20 yaşında başladığı ve 53 yıldır içtiği sigara tiryakiliğinden akupunktur tedavisiyle kurtuldu. Yungul, sigarayı bırakmak isteyip de bırakamayan tüm tiryakilere akupunktur tedavisini önerdi.

Sigarayı nasıl bırakmaya karar verdiğini, sigarayı bıraktıktan sonra sağlığında ve hayatında nasıl değişiklikler olduğunu anlatan Celal Yungul, “Ben günde iki paketin üzerinde sigara içiyordum. Sigara içenlere söylüyorum; Hastalanmadan, ele ayağa düşmeden, ciğerlerinizi mahvetmeden biran önce sigarayı bırakın” tavsiyesinde bulundu.

“DÖRT SEANSTA SİGARAYI BIRAKTIM”

Sigarayı bırakmaya karar verdiğinde, Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Polikliniği Sorumlu Hekimi Dr. Erdem Arık ile tanıştıklarını belirten Yungul, “Doktorum akupunktur yöntemini önerdi. Haftada bir gün geldim. Aslında dört seansta tedavim sona ermişti. Ancak ben garanti olsun, bir daha aklıma sigara gelmesin diye dört seans daha gelerek toplamda 8 seansta sigarayı bıraktım. Bugün sigarayı bırakalı tam 90 gün oldu. Bıraktığım andan itibaren doktorumun uyguladığı başarılı akupunktur tedavisiyle ne sigara canım çekti, nede sigara aklıma geldi” dedi.

“SİGARAYI BIRAKMAK İÇİN ÇOK TEŞEBBÜSLERDE BULUNDUM”

Tüm sigara tiryakilerine akupunktur yöntemiyle sigarayı bırakmayı denemelerini öneren Celal Yungul, “Ben sigarayı bırakmak için çok teşebbüslerde bulundum. Sigara paketini artık içmeyeceğim diyerek çok attım, ancak ertesi günü yine gittim, aldım ve yeniden içmeye başladım. Bir süre sonra yine sigarayı bırakmayı aklıma koydum, sigara paketini attım, 15-20 gün sonra maalesef yeniden başladım. Ama şuan 90 gün oldu, akupunktur tedavisiyle sigarayı bıraktım ve aklıma bile gelmiyor. Şunu vurgulamak istiyorum, sigara tiryakiliğinden kurtulmak için akupunktur kesin çözüm, sigara aklınıza gelmediği gibi, dumanının kokusuna bile tahammülünüz olmuyor” ifadelerini kullandı.

“GÜNDE İKİ PAKETİN ÜZERİNDE SİGARA İÇİYORDUM”

90 gün öncesine kadar sigaranın birini söndürüp birini yaktığını belirten Yungul, “Eskiden sabah kalktığımda ceketin, gömleğin cebinde sigara arardım, yine geceleri sigara yoksa saat 3’te, 4’te benzinliklere giderek sigara alır gelir içerdim. Ben bu anlattıklarımı da reklam olsun diye anlatmıyorum. Bunları insanlara faydalı olmak için anlatıyorum. Belki sigarayı bırakmak isteyen birileri okur ve beni örnek alır, bende onlara verdiğim bu bilgilerle faydalı olurum diye anlatıyorum. Benim evdeki rezilliğimi hanım biliyor. 90 gün öncesine kadar sigaranın birini söndürüp birini yakıyordum. Günde iki paketin üzerinde sigara içiyordum” dedi.

“ARTIK BU REZİLLİĞE BİR SON VERMEYE KARAR VERDİM”

Sigarayı bir nevi eşinin sayesinde bıraktığını da belirten Yungul, “Eşim akupunktur ile zayıflamak ve diyet için Anadolu Hastanesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Polikliniği Sorumlu Hekimi Dr. Erdem Arık’a gelip gidiyordu. Eşimde ‘sende sigarayı bırakmaya teşebbüs etsana da akupunktur yaptıralım’ dedi.Bende artık bu rezilliğe bir son vermeye karar verdim. Önce doktorum, sonra akupunktur sayesinde çok şükür bu rezillik sona erdi ve şimdi çok rahatım” şeklinde konuştu.

“CİĞERLERİNİZİ MAHVETMEDEN SİGARAYI BIRAKIN”

Sigarayı bıraktıktan sonra hayatındaki ve sağlığındaki değişimleri de anlatan Celal Yungul, “Sigara içenler iyi bilir. Şimdi sigarayı bıraktıktan sonra balgam olayı bitti. Ağız kokusu sona erdi. Artık merdivenleri ikişer, üçer çıkıyorum. Allah sizi inandırsın, evde bile yürürken nefesim kesiliyordu. Sigarayı bıraktıktan sonra yürüyüş yolunda 6 tur yürüyorum ve nefesim kesilmiyor, hiçte yorulmuyorum. Sigara içenlere söylüyorum; Hastalanmadan, ele ayağa düşmeden, ciğerlerinizi mahvetmeden biran önce sigarayı bırakın” dedi.

ARIK: AKUPUNKTUR İLE İMKANSIZ DEĞİL

Tüm bağımlılıklarda olduğu gibi sigara kullanımını bırakmanın, zorlayıcı olsa da imkansız olmadığını belirten GETAT Polikliniği Sorumlu Hekimi Dr. Erdem Arık ise, “Sigara tiryakiliğinden kurtulmak istiyorsanız akupunktur sizin için bir çözüm yolu olabilir. Akupunktur; birçok hastalığın tedavisinde kullanılabilen geleneksel bir yöntemdir. Birçok tedavide kullanıldığı gibi sigarayı bırakmada da destekleyici olarak kullanılmaktadır ve başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Sigarayı bırakmak isteyen her yaştaki kişi tedaviye başlayabilir, tedavide belli bir yaş aralığı yoktur” şeklinde konuştu.

(HABER: Mustafa Balcı)

Paylaş :